31 januari 2013

Niseko

I Niseko är plogvallarna höga, reflexkäpparna ännu högre men det har inte snöat på de tre dagar vi har varit här, lite besviken är man ju. Så om Moder Natur lyssnar kan vi skicka en liten hälsning, alla som vi pratar med säger att det här är ovanligt Niseko-väder... fixa! 

Men man tager vad man haver och i brist på midjedjupt puder så har vi kollat runt lite i systemet, införskaffat lite nödvändigheter (aka godis) och badat onsen. Idag försökte vi oss på en tur upp för Mt Yotei, en vulkan ca 30 minuter från Niseko. Tyvärr var jag (Jonna) inte riktigt i form för att klättra 1600 höjdmeter på fyra timmar men vi gjorde ett tappert försök och fick ett hyfsat åk ner efter att vi bestämt oss för att avbryta. 

Imorgon blir det en ny utflykt till en mindre ort som heter Kiroro, förhoppningsvis kan vi hitta mer snö där, och ett stort plus, det finns liftar! =)


Välskottad trappa på vårt boende


Offpist i Annapuri, en del av Niseko-systemet


Mt Yotei i bakgrunden


Men snön ska ju ända dit upp!
 

1 kommentar:

Dessan sa...

Men vad är detta? Hade inte nI beställt mer snö? :-) Det blir som när du var i Kanada...du fick vänta lite på snön. Men jag tycker att ni verkar ha ganska mycket ändå:-) hoppas ni slipper gå uppför mera & kan ta liften istället...det blir så mycket lättare då:D. Kramiz till er//Mamma