30 januari 2013

Sista dagen i Tokyo


Sorry men det blev inget inlägg igår… vi kom hem sent och tog ett svanhopp rakt ner i sängarna. Vår tredje dag i Tokyo blev en väldigt lång och väldigt innehållsrik dag. Vi började med att åka ner till stadsdelen Ginza och traska genom den till området där det kejserliga palatset ligger. Det mesta i det området var stängt för turister men vi kunde bilda oss en uppfattning av hur det ser ut från andra sidan vallgraven… vi lyckades även dämpa våra vikingablodsimpulser att storma borgen och plundra den. Tur det.
 Kontrasten mellan palatsområdet och stadsdelen Ginza. Bra att ha en vallgrav!
 Parkområde på palatsområdet. Väldigt prydligt... inte speciellt lummigt..
 Vi följde guideboken.. samma motiv på bilden i boken som i fotots bakgrund.
Vårat foto.
 Tyvärr var det mesta stängt.
 Chillar lite vid vallgraven
 Falsk marknadsföring i tunnelbanan. Så fint är det inte på den Finska himlen!

Vi åkte vidare till Asakusa som ligger några stationer norr om vårt hostel och käkade ål som tillagas direkt på bordet med en kolugn i miniatyr. Mätta och belåtna kikade vi lite mer på Sensoji-templet och området runt det. Vi gjorde bara en snabb sväng dit med Tobbe första kvällen och ville kika lite till. 
Vi hann även med en sväng till en gata där alla Tokyos restauranger handlar sitt porslin och diverse. Skulle ha varit perfekt om man inte hade några husgeråd hemma och en egen container att frakta hem prylar i…. men det har vi inte.
En snabbfika på det för att få tillbaka blodsockret på max och så hoppade vi på tunnelbanan till Shibuya för lite strosande i klädbutiker och jakt på ett sushiställe där maten kommer ut på transportband. Det enda vi hittade skulle just stänga så vi gick bet… men annan mat fanns runt hörnet!
Kvällspromenad, tunnelbana, liten promenad till, dusch, hopp i säng och Zzzzzz.

Skytree i nordöstra Tokyo.
 Den mycket hemliga ingången till stället vi käkade ål på.
Ål och lök som lagades på bordet. 
Söta små skoltjejer
 Your friendly neighborhood Sumobrottare!
 På Sensoji-tempelområdet.
 Sensojitemplet.
 En liten bäck med karpar i på samma område.
 Fint med flaggor
 Galna kids och deras mode....
 Trädet ska trimmas! NOGA SKA DE VA!
 Blodsockerhöjare... smaskigt!
Skytree och den gyllene bajskorven som en vänligt fransos skänkt till Tokyo... tack..
 Kvällsshopping i hysteriska Shibuya
Äntligen mat! Mycket gott på ekologiskt vegetarianställe.

Idag har vi checkat ut från ninjavandrarhemmet och ränt lite mer i klädbutiker eftersom vårt flyg till Sapporo inte skulle gå förrän kring 19-tiden. Några fynd gjordes och sen var det att packa sig ut mot flygplatsen… transfer tar myyycke tid kan jag lugnt säga! Mot Sapporo och sedan buss till Niseko! Tack för solen och värmen Tokyo men nu drar vi mot KYLA OCH SNÖÖÖ! 

1 kommentar:

Dessan sa...

Ni har verkligen fått se lite på er resa. Fint verkar det vara också. Hoppas ni gjorde lite ordentlig shopping. Man vet aldrig när ni åker tillbaka:D. Ha en fortsatt trevlig resa. Kram till er båda<3. Kram Mamma